Leren begeleiden in 1 dag! JelGi

Mathijs van der Kolk van Gitaarles Zwolle is ook docent van de JelGi methode. Hierbij leert u in één dag vele liederen te begeleiden.

 

De gitaar als Orff-instrument

Het grootste struikelblok is vaak de greeptechniek voor de linkerhand. Daarom ontwikkelde Udo Zilkens de internationaal gepatenteerde JelGi® Methode. Zijn methode gebruikt een C-majeur stemming en maakt liedbegeleiding zo tot kinderspel. Binnen enkele minuten kun je met deze methode allerlei liedjes begeleiden! De liedbegeleiding is zo toegankelijk dat deze akkoordbegeleiding zelfs door 2-jarige kinderen gespeeld kan worden.

In het boek leer je begeleidingspartijen spelen van meer dan 450 liedjes uit de hele Leren begeleiden in 1 dag! JelGiwereld, gecategoriseerd op moeilijkheidsgraad. Je vindt tips voor het gebruik van de methode met kinderen van 2 jaar en ouder, evenals suggesties voor samenspel met Orff-Instrumenten en andere melodie-instrumenten.

 

Door de toegankelijke liedbegeleiding en het snelle speelsucces staat plezier in het musiceren centraal.

 

De JelGi methode is niet bedoeld om de gitaar als solo-instrument te leren bespelen. Daarvoor is echt meer discipline, oefening en tijd nodig. De methode “JelGi – Gitaar voor iedereen” maakt het wel mogelijk om meteen honderden liederen van over de hele wereld met de gitaar instrumentaal te begeleiden voor bijvoorbeeld kinderopvang en scholen. De snaren zijn gestemd in een C groot akkoord en met het aanleren van slechts  één enkele handgreep kunnen alle andere akkoorden direct worden gespeeld. Voorkennis op de gitaar is niet nodig.

 

Bij kinderen vanaf 2 jaar kunnen de akkoorden worden onderverdeeld in verschillende gitaren met een capo. Hier wordt de gitaar gebruikt als Orff-instrument, gecombineerd met optionele xylofoons, klankstaven en dergelijke.

 

Enkele reacties van deelnemers:
„Maar ik wil toch nog even laten weten dat ik de cursus heel leuk en leerzaam vond en dat we door die dag nu nog enthousiaster zijn, ook mijn collega‘s die er bij waren.“
„Graag wil ik je hartelijk danken voor de interessante gitaar workshop. Het is direct bruikbaar in de klas op school.“
„Nogmaals dank voor de fijne dag.“

Leren begeleiden in 1 dag! JelGi

Aanmelden en inlichtingen

Aanmelden voor een JelGi cursus kan via de JelGi stichting. Daar kunt u ook nadere informatie krijgen.